Coup de foudre in het gemeentehuis!

Op vrijdag 10 april om 20 uur kan je in het unieke kader van het gemeentehuis naar het theaterstuk 'Coup de foudre' met Ronald Van Rillaer (Lambik in musical De Spokenjagers), Gerdy Swennen (Ellen in Thuis), Frank De Kaye en Karin Jacobs (moeder van Jelle en Clara Cleymans).

Het theaterstuk gaat over het privéleven van een baron in de jaren twintig van de vorige eeuw. Hoe zat het met de liefde in die tijd? Was er romantiek? En hoe werd dat bekeken? De baron, de barones, de butler en de meid vertellen elk hun stukje van het verhaal en dit terwijl de toeschouwers een drankje, een amuse of iets zoets degusteren.

Er zijn nog enkele tickets, die kan je kopen via het e-loket op www.westerlo.be. De prijs is 20 euro. Kom je vrijdag? Door asfalteringswerken, vermijd je het best de Merodedreef (Ring - N19). Gedetailleerde info over deze werkzaamheden vind je op www.westerlo.be.

Populieren aan school Voortkapel

Een rij van twaalf populieren op de speelplaats van gemeentelijke basisschool De Bezige Bijtjes in de Stijn Streuvelsstraat in Voortkapel mag geveld worden. De bomen zijn behoorlijk groot en geregeld vallen er dode takken naar beneden. Het vellen van de bomen gebeurt na het broedseizoen van de vogels. Ruim genomen loopt dat tot half augustus. Nadien worden er nieuwe bomen geplant.

Een nieuwe toekomst voor de site van het oude slachthuis van Voortkapel

KVL Holding heeft een stedenbouwkundige vergunning gekregen voor het bouwen van een bedrijvenpark met KMO-units op de site van het vroegere slachthuis Appels aan de Slachterijstraat-Olenseweg in Voortkapel. Het project voorziet in drie bedrijfsgebouwen met 21 kleine en middelgrote KMO-units. Het college van burgemeester en schepenen legde bij de vergunning op dat de de bouwheer op korte termijn een infovergadering moet organiseren voor de omwonenden. Meer info volgt later.

Wielerhappening op zondag 26 april

Op zondag 26 april vindt er in Tongerlo een wielerhappening van WSC De Flierfluiters plaats. De club promoot hiermee het wielrennen voor de jeugd. Tijdens de wedstrijden voor avalympics en aspiranten van 12, 13 en 14 jaar is er van 9 tot 15.45 uur geen verkeer toegestaan op de gesloten omloop Langstraat-Leistraat-Zandvoort-Kapellerij. Bij de wedstrijd van de aspiranten van 15.45 tot 19 uur is de omloop iets groter omdat er ook door Moestoemaat, Heidestraat en Plassendonk gereden wordt. Je mag er dan in één richting, met de renners mee, door. Ook parkeren en stilstaan is op het parcours van 14 tot 20 uur verboden. Meer info daarover vind je binnenkort op www.westerlo.be. In een aantal andere straten in de omgeving is enkel plaatselijk verkeer toegestaan.

Burgemeester Guy Van Hirtum voor de eerste keer grootvader

Als uitsmijter hebben we nog wat leuk familienieuws. Op paasmaandag 6 april is burgemeester Guy Van Hirtum voor de eerste keer grootvader geworden, en dat van een flinke kleinzoon Feel. We wensen de hele familie alvast een dikke proficiat!

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

woensdag 8 april

Toneel Als ik de lotto win door Damato in De Biehal, 20 uur

vrijdag 10 april

Theater Coup de foudre in het gemeentehuis, 20 uur

Toneel Als ik de lotto win door Damato in De Biehal, 20 uur

Toneel Kiere-Wiet door de Kleine Scène in Het Debuut, 20 uur

zaterdag 11 april

Toneel Als ik de lotto win door Damato in De Biehal, 20 uur

Toneel Kiere-Wiet door de Kleine Scène in Het Debuut, 20 uur

Traspifest Chiro Kontakt Voortkapel in Jevo

zondag 12 april

Wandelen in de Voerstreek met KWB Westerlo-Centrum, vertrek bus aan Bistplein, 8.30 uur

Spaghettidag Scouts Westerlo, Scoutsheem, 11 tot 18 uur

dinsdag 14 april

Markten en winkelen in Eindhoven met 't Westel Atelier, vertrek bus aan abdij om 8.45 uur

Bibkaffe, 14 tot 16 uur Lezing Davidsfonds Tongerlo De warrige doolhof met Dirk Tieleman in Vesperzaal Abdij, 19 uur